Vacature Finance Manager

Over  Supperfood 

SupperFood is een jonge en dynamische onderneming opgericht in 2008. Zij is in 2020 voor de 8e maal uitgeroepen tot FD Gazellen en behoort daarmee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. SupperFood ontwikkelt en verkoopt onderscheidende foodconcepten onder private label. Dit assortiment bestaat uit Aziatische producten, koelverse dressings, sauzen en pindaproducten. Pindakaas produceren wij daarbij vanuit de eigen productie locatie. SupperFood richt zich met name op Retail en industriële afnemers in voornamelijk Europa. De organisatie onderscheidt zich door onze snelle, proactieve handelen en goede productontwikkeling in eigen beheer, waarbij onze smaken als beste worden getest door consumenten. Kwaliteit en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel en onze cultuur is open en informeel. SupperFood is gevestigd op een centrale en goed bereikbare plek in Oosterhout (Gld.), direct gelegen aan de A15 (Industrieterrein Park15). Hier is in 2019 een nieuwe, hypermoderne productielocatie gebouwd met een modern en gezellig kantoor waar 20 collega’s werkzaam zijn. Wij hebben een vacature voor de functie van:

FINANCE MANAGER (M/V), FULLTIME

Als Finance Manager ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de financiële afdeling binnen SupperFood. In beginsel pak je alle taken op welke onder een financiële afdeling vallen. Hierdoor is je functie erg breed: van het verzorgen van de financiële administratie tot het onderhouden van de contacten met externe stakeholders zoals de Accountant, IT consultants, de bank of de fiscus. Het is je primaire doel om niet alleen je eigen functie verder vorm te geven, maar ook om de Finance activiteiten en afdeling binnen SupperFood verder te professionaliseren. Je maakt financiële analyses en rapportages en bent de sparring- en adviespartner vanuit jouw vakgebied voor onder andere de directie. Daarnaast werk je nauw samen met de Supply Chain Manager en de Productie Manager. Door jouw analyses, financiële inzichten en advies lever je een belangrijke bijdrage aan het succes van SupperFood!

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Verzorgen van de financiële administratie van de productieplant en handelsactiviteiten;
 • Opstellen en analyseren van rapportages, waaronder de managementinformatie;
 • Planning en Control cyclus. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het budget, de forecast, de periodeafsluiting en de jaarrekening;
 • Voeren van de financiële administratie;
 • Verlenen van ondersteuning bij de maand- en jaarafsluiting;
 • Beheer van de verzekeringsportefeuille;
 • Verwerken van inkoopfacturen;
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer;
 • Alle benodigde HR administratie mbt. salarissen / pensioen;
 • Verzorgen van de BTW en ICP aangiftes;
 • AO/IC: verder optimaliseren van de financiële processen en sturingsinformatie.

Functie-eisen

Onze ideale Finance Manager kan zich bewegen in een informele en groeiende organisatie, waarin je zelfstandig werkt en eindverantwoordelijk bent voor de financiële afdeling. Hierdoor ben je voornamelijk te typeren als initiatiefrijk, flexibel, een doorzetter en tot in de details nauwkeurig. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een afgeronde (HBO) opleiding in financiële richting;
 • Minimaal een aantal jaren relevante werkervaring
 • Goede kennis van Excel en bij voorkeur ERP software;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en bij voorkeur Engelse taal;
 • Je bent fulltime beschikbaar en bij voorkeur woonachtig in de nabije omgeving van Oosterhout (Gld).

  Andere belangrijke competenties

  Plannen en organiseren, samenwerken, probleemoplossend vermogen, hands-on mentaliteit en initiatief nemen.

  Arbeidsvoorwaarden

  SupperFood biedt jou een unieke functie. Waarom is deze functie uniek? Je komt te werken in een dynamische organisatie, waar je je eigen functie en de afdeling Finance verder vorm kan geven en professionaliseren. Dit betekent in beginsel een rol waarin je alles van A tot Z oppakt op jouw vakgebied. Hiermee krijg je veel vrijheid én verantwoordelijkheid. Naarmate de organisatie nog verder zal groeien, zal naar verwachting ook de afdeling Finance meegroeien. Je kan daarmee aan de basis staan van deze ontwikkeling! Daarnaast kent de organisatie zowel productie- als handelsactiviteiten, wat de financiële administratie uitdagend maakt. Tot slot kan je rekenen op een salaris passend bij je werkervaring, leeftijd en opleiding. Hierbij kent SupperFood 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, een pensioenregeling, mobiele telefoonvergoeding en een reiskostenvergoeding.

  Zie jij jezelf al werken bij   sUPPERFOOD? 

  Interesse in deze functie? Stuur uw sollicitatiebrief met C.V. naar janvanderpol@supperfood.nl of neem voor meer informatie contact op met hem op 06-51193358.